Kameraexperten

I början av december förra året skrev jag och varnade om Kameraexperten, en butik som inte skickade ut varor efter betalning. Det har nu gått två månader sedan mitt inlägg och idag hittade jag en uppdatering om fallet på Kamera & Bild.

Hittills har 2 850 personer hört av sig och tillsammans har kunderna förlorat omkring 10 miljoner kronor.

Varför?

Jag har diskuterat ämnet med bekanta ett antal gånger och den vanligaste frågan som dyker upp är; ”Varför göra på det viset och vara på flykt resten av livet?”. En fråga som jag tänkte besvara här och ni får mer än gärna fylla på med mer information eller rätta mig.

Mitt svar

Idag är en månadslön på 30k efter skatt väldigt högt och jag skulle nästan vilja säga att man är ekonomiskt oberoende på så sätt att man kan unna sig det lilla extra utan att behöva spara i flera månader.

I skrivande stund så pratas det om att personen bakom, vilket tros vara ägaren till Kameraexperten, lyckades plocka åt sig 10 miljoner kronor. Delar vi upp det på en månadslön på 30k så betyder det att han har en stabil inkomst strax under 28 år fram i tiden.

Efter en stunds sökande så fick jag fram att preskiberingstiden på liknande fall är 10 år. Någon av er kanske kan bekräfta detta? Det betyder att han kan återvända till Sverige om 10 år, vid 34 års ålder med en månadsinkomst på 30k i 18 år till.

Nackdelen är att pengarna är slut vid 54-års ålder, men beräkningarna antar att han inte tjänar en krona under dessa 28 åren, vilket vore ganska otroligt.

Din åsikt

För att lyckas med något liknande så krävs det att man håller sig borta från Sverige i 10 år och kan konsten att undvika ett dåligt samvete för alla familjerna som kanske inte fick en julklapp.

Vad är din åsikt om det hela? Är det för enkelt att sätta upp en butik och lura till sig pengar idag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *